(371) 26 405 907 P. - Pt.: 8:00 - 17:00 info @ kotini.lv

25.10.2018 Kotiņus apmeklēja dažādu nozaru pārstāvji, kurus iepazīstinājām ar mūsu uzņēmumu un produktiem ko ražojam! Ieradās viesi no Zemkopības ministrijas no Lauku atbalsta dienesta, tika pārstāvēts arī Pārtikas un veterinārais dienests. Kotiņus apmeklēja Siera klubs, Mežvidu tomāti, Latgales lauksaimniecības zinātnes centrs, vairāki blakus novadu, kā arī vietējie uzņēmēji un ēdināšanas pārstāvji. Kotiņos ieradās arī pārstāvji no tūrisma un informācija centriem, vietēji žurnālisti, ārsti un Latvijas vēstnieks Polijā – Edgars Bondars.

Iepazīstot Kotiņu saimniecību un produktus ko tajā ražo, devāmies uz atjaunotajām Rekavas dzirnavām, kurās turpinājās iepazīšanās ar Kotiņu produkciju, bet jau gatavā veidā!

Kā tas izpaužas?

Attīstot seno domu – celt gaismā vietējos produktus caur senām un pavisam jaunām receptēm un ēdieniem, sadarbībā ar Edgaru Bondaru ( Latvijas vēstnieks Polijā) un Līgu Kondrāti, pieaicinājām pavārus no dažādām Latvijas vietām, kuri gatavoja ēdienus savā gaumē. 

Šis bija pirmais šādā veida pasākums un tas ir tikai sākums.

Pirmā pavāre, kas ciemiņus ar savu ēdienu iepriecināja bija - Vija Kuļša, kura gatavoja ēdienu Kotiņu gaumē, pasniedza 3 ēdienus.

  1. Mājas tomātu sulas zupa ar Kotiņu pupu pastu un pesto mērci.
  2. Saldais ēdiens :  lielās pērļu grūbas - vārītas un izturētas ābolu sulā ar rozīnēm un putukrējumu.
  3. Rēzeknes gaļas kombinātā asins desas ar Kotiņu pērļu grūbām. Brūkleņu ievārījumu un ķirbjiem.

Otrā pavāre, kas ciemiņus iepriecināja bija  Aina Barsukova ( Malnava). Aina savam ēdienam par pamatu ņēma Kotiņu zirņus, no kuriem gatavoja zirņu biezzupu ar tomātiem.

Trešais pavārs no Ludzas amatniecības centra Ēriks Kondrāts.

Ēriks gatavoja pērļu grūbas putru, kuru pēc ciemiņu vēlmes varēja ēst 3 veidos.

  1. Putra ar pienu
  2. Putra ar speki
  3. Putra ar zapti

Ceturtais pavārs no Latgolys golda Andris Meijers ar asistenti Inesi Babri.

Šie pavāri mūs pārsteidza ar 2 veidu pankūkām, kuru sastāvā ir tikai milti un ūdens.

  1. Zirņu miltu pankūkas ar Latgales garšvielām (speķi)  pa virsu.
  2. Pupu miltu pankūkas ar Latgales garšvielām (speķi)  pa virsu.

Kā galvenais viesis uz pasākumu tika uzaicināts Lauris Aleksejevs, kas ir līdzīpašnieks un šefpavārs 36. līnijas restorānā.

Lauris nebija ieradies viens.  Labā roka šajā reizē  – Valdis Orols.

Šie pavāri bija pasākuma odziņa. Lauris visu ēdiena gatavošanas laiku dalījās pieredzē ar virtuvē esošajiem pavāriem, kā arī ik pa brīdim priecēja ciemiņus ar ēdiena gatavošanas niansēm un receptēm.

Šie puiši viesus pārsteidza ar 5 ēdieniem:

  1. Uzkoda: pašcepta maizīte ar brieža gaļu un olu pastēti.
  2. Baltijas jūras lasis ar ikriem un sinepēm
  3. Līdakas bumbiņas zivju buljonā ar mārrutkiem
  4. Kotiņu pērļu grūbas ar kūpināto sieru, sēnēm un cūkgaļas šķēlīti.
  5. Saldais ēdiens ar cidonijām un putukrējumu.

Par visiem ēdieniem viesi izteicās un tika piedāvāti arī dažādi ēdienu nosaukumi, kurus varbūt arī redzēsim kādā no ēdienu Menu 36.līnijas restorāna vai tepat uz vietas.

Nobeigumā visi pavāri dalījās ar pasākumā iegūto pieredzi un emocijām. Neviens no pavāriem nepalika bez iegūtas pieredzes, pat profesionālais pavārs Lauris atzina, ka esam līmeni un ir tādas lietas ko aizvedīs arī uz savu restorānu.

No pavāru, kā arī no ciemiņu puses izskanēja daudz atzinīgu vārdu par Kotiņu produkciju, kā arī to iespējamo pielietojumu.

Pasākuma nobeigumā Lauris viesus iepriecināja arī ar muzikālu priekšnesumu, kurā aicināja visus dziedāt līdzi.

 Mēs no savas puses vēlamies pateikties ikvienam, kas bija ieradies uz pasākumu.

Īpašs paldies Edgaram Bondaram, Līgai Kondrātei, Laurim Aleksejevam, Andrim Meijeram, Ērikam Kondrātam, Aina Barsukovai, Jānim Krivtežam, kā arī Vijai Kuļšai ar saviem palīgiem.

Tiekamies pavisam drīz ar jauniem pavāriem un jauniem ēdieniem.

P.s. Vijas saldā ēdiena recepte tiks pievienota pavisam drīz. Jautājumu gadījumā rakstiet vai zvaniet.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mūsu vietni un Jūsu pieredzi tās izmantošanā.

  Vai Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai?