(371) 26 405 907 P. - Pt.: 8:00 - 17:00 info @ kotini.lv

Šogad „Zinātnieku naktī” RTA  apmeklētāji pulcējās jau 10. gadu pēc kārtas. Šis pasākums ir kļuvis populārs ar savu oriģinalitāti, katru gadu pasākuma apmeklētajiem tiek piedāvāts aplūkot arvien neparastākus zinātnes brīnumus un dažādus tehniskos risinājumus. Kā viens no jaunumiem ‘’Zinātnieku naktī’’ bija konkurss-eksperiments „Dod iespēju „Kotiņu” pērļu grūbām sevi pierādīt!” Konkursam skolēnu komandas gatavojās jau no vasaras beigām. Uzdevums bija izdomāt un sagatavot jaunu ēdienu - recepti, kurā galvenā izejviela ir z/s „Kotiņi” ražotās pērļu grūbas. 13 komandas, kas pārstāvēja deviņas Latgales skolas, bija rūpīgi gatavojušās, un žūrijai bija ko darīt – jādegustē 14 atšķirīgi ēdieni.

Uzskaitīsim komandas un to gatavotos ēdienus!

Bērzpils vidusskolas komanda gatavoja grūbu popcake, jeb saldos cepumus.

Galēnu pamatskola bija ieradusies ar 3 komandām, katrai no tām bija sagatavots šāds ēdiens:

  • Saldais ēdiens “”Mākoņkalns”
  • Sacepums ar grūbām un ķirbi
  • Krāsainais pārsteigums- pankūkas.

Maltas vidusskolu pārstāvēja 2 komandas un ēdieni bija šādi:

  • Grūbu torte
  • Sāļie mafini

Sīļukalna pamatskolu pārstāvēja 2 komandas ar šādiem ēdieniem:

  • Salāti – vistiņa raibīte
  • Uzkodu plate- Rudens roze.

Viļakas valsts ģimnāzija gatavoja: pērļu grūbas un cūkgaļas veltnīšus kļavu lapu mētelītī.

Viduču pamatskola izcēlās ar 2 receptēm :

  • Pērļu grūbu kārtojums ar ķirbju krēmu un melnās šokolādes mērci
  • Kabaču laiviņas ar pērļu grūbām un rudens velšu pildījumu.

Rēzeknes 2 vidusskola žūriju pārsteidza ar Tortītēm – Latvijas pērlītes.

Robežnieku pamatskola gatavoja grūbu salātus ar mango, dzērvenēm un mocarello sieru.

Rekavas vidusskolas komanda gatavoja pērļu grūbu plācenīšus.

Visa žūrijas komanda, kas sastāvēja no 12 personām, bija pārsteigta par pērļu grūbu plašo pielietojumu. Pat pārtikas tehnoloģi, kas bija pieaicināti žūrijā palika ar atvērtu muti un velmi izmēģināt pērļu grūbas arī savā virtuvē.

  • Pēc nobaudītajiem 14 ēdieniem un saskaitot visus punktus, 1.vietu žūrija piešķīra Rēzeknes 2.vidusskolas komandai „Pērlītes”, kas bija radījusi saldo ēdienu – mini tortes „Latvijas pērlītes”. 2. vietu žūrija piešķīra Viļakas valsts ģimnāzijai, kas bija radījusi pamatēdienu: pērļu grūbas un cūkgaļas veltnīšus kļavu lapu mētelītī. Savukārt 3. vietu žūrija piešķīra Sīļukalna pamatskolas komandai (Mikseri), kura gatavoja salātus :  vistiņa raibīte.

 Visas komandas tika apbalvotas ar Kotiņu labumiem, kā arī ar dāvanu kartēm, kas aicina apmeklēt Kotiņu saimniecību, lai iepazītos tuvāk ar ražošanas un pārstrādes procesiem.

Bet 3 labāko vietu ieguvēji balvās saņēma Latgales vēstniecības Gors dāvanu kartes.

Video atskats pieejams šeit: https://www.youtube.com/watch?v=zE3ePfIeTPY

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mūsu vietni un Jūsu pieredzi tās izmantošanā.

  Vai Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai?