(371) 26 405 907 P. - Pt.: 9:00 - 17:00 info @ kotini.lv

28.martā daudzi Latvijas pavāri un interesenti pulcējās uz Siera kluba organizēto bagātīgo semināru "Veselība, labs izskats, harmonija ar Latvijas produktiem". Galvenā tēma - Latvijā ražoto sieru saderība ar Viļakas novada Zemnieku Saimniecība "Kotiņi" ražotiem produktiem : pērļu grūbiņām, zirņiem, pupām un dažādiem miltiem. Dažos ēdienos tika izmantoti arī šādi produkti: vīngliemeži, paipalas, strausu un fazānu gaļa. Ēdienus gatavoja lieliski, zinoši šefpavāri Aivars Varneckis, Haralds Saušs un Astrida Ceppe, ļoti interesantu lekciju nolasīja Inese Vicupa, kā arī interesantu pārsteigumu bija sagādājusi Inese Bedeice. Seminārs notika VSIA "RĪGAS TŪRISMA UN RADOŠĀS INDUSTRIJAS TEHNIKUMS telpās.
Rīts sākās ar Vandas Davidanovas uzrunu, pēc kuras semināristus uzrunāja Zemnieku Saimniecība "Kotiņi" pārstāvji Rolands Keišs un Vija Kuļša, informējot par saimniecības darbību, produktiem ko ražojam. Produktu un ēdienu degustāciju sākām ar šefpavāres Astridas Ceppes piedāvātajiem 3 (trīs) ēdieniem: zirņu humusu ar krēmsieru, Kotiņu pērļu grūbu un vīnogu salātus ar sieru "Olimps" un pupu un auzu miltu kēksiņus ar banāniem un krēmu, kas gatavots no jogurta un krēmsiera. Ēdieniem bija netradicionālas, izteikti interesantas garšas, un visi tos baudīja ar prieku. Bet meistarklase turpinājās ar vēl pārsteidzošākiem ēdieniem: pērļu grūbu un ķirbju dāls, mazo pērļu grūbiņu safrāna un kokosriekstu piena biezputru kopā ar krēmsieru un karamelizētiem bumbieriem, zirņu un biešu talāferu ar sieru "Grande Duro".
VSIA "RĪGAS TŪRISMA UN RADOŠĀS INDUSTRIJAS TEHNIKUMS skolotāja Inese Bedeice semināristus pārsteidza ne tikai ar jaunām garšām, bet arī ar kolosālu noformējumu un stāstu. Visos mazajos burvīgajos gardumiņos Zemnieku Saimniecība "Kotiņi" produkti. Cik daudz mūsu senči prata gatavot no grūbām, zirņiem, pupām, to miltiem, nezinām. Svarīgi, ka mēs neesam aizmirsuši šos produktus. Esam tos papildinājuši ēdienos ar sieriem, krējumu, sviestu... Kā var negaršot? , sacīja Inese!
Pavārs Aivars Varneckis Mūs pārsteidza ar dažādiem ēdieniem, sākot no pupu miltu pīrāgu, beidzot ar zirņu, pērļu grūbiņu un cūku kājiņu biezputru.
Savukārt veiklais un atraktīvais pavārs Haralds Saušs semināra dalībniekus priecēja ar vairākos veidos pagatavotām pērļu grūbiņām, kurām pievienoja vīngliemežus un pat paipalu gaļu!
Jāatzīst, ka šāda veida kulinārie pasākumi ir neatsverama pieredze nozares pārstāvjiem, kuri vēlas savās ēdienkartēs un ikdienā ieviest Latvijas kvalitatīvos produktus, kuri pasniegti pavisam jaunā veidā!
Paldies Ikvienam pavāram, kas radīja šos brīnum ēdienus, kā āri liels paldies Vanda Davidanovai no Siera kluba par iespēju klātienē baudīt Kotiņu produktu gatavošanas meistarklases.
Lai arī Jūs spētu pagatavot kādu no šīm receptēm, kas ir aprakstītas pie bildēm, aicinām apmeklēt mūsu internet veikalu WWW.KOTINI.LV, pasūtiet produktus un jau pēc pāris dienām varēsiet iemēģināt savus katlus, gatavojot garšīgus ēdienus!

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mūsu vietni un Jūsu pieredzi tās izmantošanā.

  Vai Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai?