(371) 26 405 907 P. - Pt.: 8:00 - 17:00 info @ kotini.lv

16-17 februārī norisinājās pasākums : “Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē’’, kura ietvaros  daudzi mūs puses uzņēmēji piedāvāja dažādas iespējas atpūsties un līdzdarboties dažādās aktivitātēs. Arī mēs bijām vieni no tiem ,kas piedāvāja iespēju apgūt saimniecības “Kotiņi” ražoto pārtikas produktu gatavošanas prasmes.

Pasākums noritēja Rekovas dzirnavās ,kur ir izveidotas vairākas pārtikas produktu pārstrādes, kā arī virtuve. Un šoreiz lielā rosība notika virtuvē! Galvenās pavāres lomā bija Rudīte, kas ikdienā arī darbojas pa šo virtuvi.

Katrā pasākumā dienā uzņēmām pa 3 grupiņām. Dalībnieki tika iepazīstināti ar Rekovas dzirnavu vēsturi un kas viņās notiek šodien. Grupu vadītājs Rolands iepazīstināja arī ar Saimniecības “Kotiņi” nodarbošanos. Gatavojot ēdienus par pamatu visiem produktiem tika ņemti Kotiņu ražotie produkti,  jo kā runājot ar dalībniekiem tika secināts, ka ir jāceļ godā vietējais produkts it sevišķi ja viņš ir kvalitatīvs un garšīgs. Kā arī mūsu mērķis ir cilvēkiem parādīt to, ka šīs produkts ir unikāls un izmantojot dažādas receptes varam to padarīt pat par delikatesi.

Ar visiem apmeklētājiem, kuri kopskaitā bija tuvu pie 70 gatavojām: Zirņu burgerus, pupu kotletes, pērļu grūbu saldo ēdienu, kā arī vārītas pērļu grūbas ar zaļo sviestu.

Dalībnieki bija dažādi, kā arī katra grupa bija individuāli atšķirīga, kuriem ātrāk padevās pagatavot, kuriem vairāk gribējās parunāt un izprast produkta ražošanas ciklus, bet galvenais ir tas, ka visus vienoja vēlme apgūt prasmes, lai šos ēdienus varētu gatavot arī mājās un pasniegt saviem viesiem svētku galdā.

Ciemiņi bija ieradušies no vairākām Latvijas vietām – Rekova, Viļaka, Ludza, Kārsava, Rēzekne, Jēkabpils, Alūksne, Balvi, Gulbene, bet viens ciemiņš bija ieradies no Maskavas.

Mēs no savas puses vēlamies pateikt lielu paldies visiem, kas bija ieradušies un atstāja savu pozitīvo enerģiju pie mums dzirnavās. Ar lepnumu varam teikt, ka vēl 70 cilvēki ir baudījuši mūsu produktu un ir zinoši, lai paši spētu to pagatavot.

Uzklausot Jūsu atsaucības un ieteikumus varam secināt un pateikt to, ka šādas meistarklases notiks vēl un mēs no savas puses esam gatavi mācīt gatavot arī daudzus citus ēdienus!

Lai garšīga Jums šī jaunā darba nedēļa!

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mūsu vietni un Jūsu pieredzi tās izmantošanā.

  Vai Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai?